1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. QNB Finansbank, ‘Dijital Köprü Anadolu Buluşmaları’nda reel sektör temsilcileri ile Gaziantep’te bir araya geldi

QNB Finansbank, ‘Dijital Köprü Anadolu Buluşmaları’nda reel sektör temsilcileri ile Gaziantep’te bir araya geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

QNB Finansbank, “Dijital Köprü Anadolu Buluşmaları” kapsamında reel sektör temsilcileri ile bu kez de Gaziantep’te bir araya geldi. SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu’nun ve QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan’ın konuşmacılar arasında yer aldığı buluşmada ticaretin dijitalleşmesi mercek altına alındı.

QNB Finansbank Dijital Köprü Anadolu Buluşmaları’nda, dijitalleşmenin önemi, yeşil finansman ve sürdürülebilirlik gibi son yıllarda ticaretin ekonomik dinamikleri arasında yer alan konular, etkileri ve geleceği ele alındı. Gaziantep’ten katılan reel sektör temsilcileri, şehirde faaliyet gösteren KOBİ’ler ve diğer işletmelerin beklentilerini ve gelecek projeksiyonlarını paylaştı. Aynı zamanda, QNB Finansbank’ın dijital ticaret ve yeşil dönüşüm alanındaki çalışmaları Türkiye ekonomisindeki gelişmelerle birlikte paylaşıldı.

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu yaptığı konuşmasında, “Bugün dünya ekonomisine baktığımızda çok hızlı bir değişimin yaşandığını görüyoruz. Bu hızın en önemli nedeni ise teknolojideki ilerlemeler. Dijital Ticaret de teknolojideki gelişimin bize sunduğu yeni bir fırsat. Bu fırsattan hem ülke olarak hem de şirketlerimiz olarak yararlanmak bugünün rekabetinde önemli bir konu. Müşteriye zamanında ve iyi hizmet, markanın değerlerini ön plana çıkarmak, adil ve şeffaf bir ticaret yapmak dijital ticaretteki rekabette de önemli. Biz bunu her koşulda korumak ve devamını sağlamak hedefindeyiz. Biz geçmişten aldığımız değerlerin, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin gelecekte genç kuşaklarımız için de pek çok alanda geçerliliğini koruyacağını düşünüyoruz. Artık herkes dijitalden ya da başka bir deyişle online’dan iş yapmayı tercih ediyor. Sizin değiminizle Ticaret Dijitalleşiyor. Hatta her türlü işimizi artık dijitalden yapmaya çalışıyoruz. O zaman tüm bu değerleri korurken, teknolojiye yatırım yaparak, şirketlerimizde, bu yeni dönemin getirdiği dönüşümü sağlamak da kaçınılmaz bir durum. Bugünün gerçekleri olarak biliyoruz ki, dijital dönüşüm ve teknoloji geleceğin anahtarı… Verimli ekonomiler, verimli şirketler, rekabette güçlü şirketler için bu teknoloji dönüşümünü gerçekleştirmeliyiz. Dijitalleşme gelecekte ayakta kalmanın yeni kuralı. Biz, SANKO Holding altında başta teknolojiyi iyi kullanan bu konuda önderlik eden, örnek olan şirketlerden biri olduk. Başta ana alanlarımız Tekstilden Enerji’ye, İnşaat ve Ambalaj’a pek çok sektörümüzde, önemli teknoloji yatırımları yaptık” dedi.

 “Dijital Köprü ile 150 binden fazla işletmenin çözüm ortağıyız”

QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan konuşmasında “Anadolu Buluşmalarına ilk olarak 2017 yılında başladık. İlk durağımız da yine Gaziantep olmuştu. Ancak pandemi olunca ara vermek durumunda kaldık. Biz sahada olmayı, müşterilerimizle ve iş insanları ile bir arada olmayı seviyoruz. Onların ihtiyaçlarını bire bir anlamayı istiyoruz” dedi.  

Dijital Köprü’de çıkış noktalarının KOBİ’lere yol gösterici olmak olduğuna dikkat çeken Tan, şöyle devam etti: “KOBİ’ler kendi işlerine odaklansın biz dijitalleşmeyi onlar için çözelim dedik. Dijital Köprü ile bugün 150 binden fazla işletmeye ulaştık. Yakın zamanda e-fatura hizmetimizle alakalı yeni kampanyamızı da duyurduk. QNB Finansbank müşterisine, müşterimiz olmaya devam ettiği sürece e-fatura bütün KOBİ’lere ücretsiz olacak. Onların iş süreçleri kolaylaşıyor, fatura maliyetini ise biz yükleniyoruz. İşimiz henüz bitmedi. Dijital Köprü’ye yeni uygulamalar eklemeye devam ediyoruz. Sektörün gelişimi ve dijital dünyada iş yapış biçimlerine çözüm üretme konularına odaklanıyoruz. Bu alanda yürüttüğümüz çalışmaları her geçen gün genişletiyoruz ve işletmeler tarafından yoğun ilgi görmek bizleri çok mutlu ediyor.”

“Yeşil dönüşüm, rekabette bizleri güçlü kılacak kaçırılmaması gereken bir tren”

Tüzel işletmelerin ihtiyaçlarına bakıldığında 3 temel noktanın öne çıktığını söyleyen Tan, “Finansmana erişim, dijitalleşme ve yeşil dönüşüm üç ana konu.  Doğayı koruma elbette tüm insanlığın önceliği ancak işletmeler için bir farklı önemi daha var. Bugün tüm iş insanlarının yeşil dönüşüme önem vermesi gerekiyor. Çünkü globalde rekabet edebilmeleri için bu gerekli. Gelecekte rekabet avantajı sağlayabilmeleri için yeşil dönüşümü gerçekleştirmeleri gerekiyor. 

Yeşil dönüşüm, rekabette bizleri güçlü kılacak kaçırılmaması gereken bir tren. Türkiye’nin net sıfır emisyon hedefini 2053 yılında gerçekleştirmesi öngörülüyor. İhracatçılarımız zorlanıyor olabilirler ancak bu dönüşüme adapte olmak onları ilerleyen dönemde güçlü kılacak. Her KOBİ kendi hesaplamasını yapmalı bizler de banka olarak finansman konusunda destek sunağız. Sendikasyonlarla, yeşil tahvillerle ulusal ve uluslararası alanlarda verdiğimiz sözler var. Diğer bir yandan yenilenebilir enerji kaynakları üzerine çalışmalarımız sürüyor. Özellikle güneş enerjisi santrali kurmak üzere yürüttüğümüz projelerimiz var. Bunları yerine getirmek için çalışıyoruz. QNB Finansbank olarak yeşil mevduatı çıkartan ilk bankayız. Bu çalışma ile mevduatları sürdürülebilir kredi fonlarında kullanılmasını sağlıyoruz.” dedi

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir