1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin: “Teorik bilgilerin uygulama eğitimleri ile bütünleştirilmesi esastır”

Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin: “Teorik bilgilerin uygulama eğitimleri ile bütünleştirilmesi esastır”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık alanında eğitim alanların insanın olduğu her yerde çalışma imkanına sahip olduklarını söyleyen Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, tıp ve sağlık alanında çalışmayı düşünen kişilerde hoşgörü, iyi iletişim, insan sevgisi, analitik düşünebilme, ekip çalışmasına yatkınlık, fedakârlık ve özveri sahibi olmak gibi özelliklerin bulunmasının beklendiğine dikkat çekti. Ertekin, sağlık gibi uygulamalı bilimlerin olmazsa olmaz olduğu bir meslek grubunda, edinilen teorik bilgilerin uygulama eğitimleri ile bütünleştirilmesinin esas olduğuna vurgu yaptı.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, üniversite tercihlerini sağlık bilimlerinden yana kullanacaklar için bölümün avantajları hakkında açıklamalarda bulundu.

“Bilimsel araştırma ve projeleri destekleyerek çalışmaları teşvik ediyoruz”

Ön lisans programlarında eğitim alan öğrencilerin mezuniyetleri sonrasında veya eğitimleri sürecinde lisans programlarına geçmeleri halinde, alınan derslerin olabildiğince lisans programındaki derslerle uyumlandırılabilmesinin Üsküdar Üniversitesinin temel amaçlarından biri olduğunu belirten Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, “Elbette ki programların ön lisans ve lisans olmasının getirdiği ders farklılıklarına özen gösteriliyor. İhtiyaç duyulan alanlarda ve konularda lisans programlarında ders vermekte olan öğretim üyeleri, ön lisans programlarına da destek veriyor.” dedi.

Üniversitenin önem verdiği diğer bir konunun ise bilimsel araştırma ve projeleri destekleyerek bu konudaki çalışmaları teşvik etmek olduğunu dile getiren Ertekin, “Bu bağlamda hem lisans hem de ön lisans programlarımızda araştırma yapmaya ilgi duyan adaylarımız için çok bol ve yeterli olanaklar sağlanıyor.” diye konuştu.

Birbiriyle ilgili bölümler öğrencilere katkı sağlıyor

Öğretim görevlilerinin donanımları ve sayı yeterliliği açısından Üsküdar Üniversitesinden mezun olmanın bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Ertekin, “Bu ayrıcalığın farkındayız ve geri bildirimler de bu bilgiyi destekliyor. Sağlık Bilimleri Fakültesindeki birçok bölümde tıp fakültesi öğretim görevlerinin verdiği destekler de fakültemize ek katkılar sağlıyor. Ayrıca fakültemizde odyoloji, dil ve konuşma terapisi, fizik tedavi-rehabilitasyon, çocuk gelişimi bölümleri gibi birbiriyle ilgili bölümlerin olması, öğrencilerimize multidisipliner yaklaşım ve eğitim konusunda değerli katkılar sağlıyor.” dedi.

Ön lisans programında eğitim alan öğrencilerin lisans, lisans programında eğitim alanların ise birçok programda mevcut olan yüksek lisans ve doktora programlarına devam ederek uzmanlık sahibi olabilme imkanlarının olduğunu da sözlerine ekleyen Ertekin, “Sağlık alanında eğitim alanlar, sağlığını kaybetmiş kişilerin iyileştirilmesi, sağlık alanındaki koruyucu hizmetler, eğitim hizmetleri ve araştırma hizmetleri gibi insanın olduğu her yerde çalışma imkanına sahiptirler.” şeklinde konuştu.

Kişiliğe ve beklentilere uygun meslek sahibi olabilmek, en büyük şanslardan biri

“Tıp ve sağlık alanında çalışmayı düşünen kişilerde hoşgörü, iyi iletişim, insan sevgisi, analitik düşünebilme, ekip çalışmasına yatkınlık, fedakarlık ve özveri sahibi olmak gibi özelliklerin bulunması beklenir.” diyen Ertekin, bu özelliklere yeterince sahip olunmadığında, çalışılan işte mutsuzluk, iş veriminde azalma, kendini, işini ve yaşamını sorgulama sürecinin başlayacağına dikkat çekti. Bu sürecin ardından da sorunların baş göstereceğinin altını çizen Ertekin, “Kişiliğine ve beklentilerine uygun bir meslek sahibi olabilmek, yaşamdaki en büyük şanslardan birisidir.” dedi.

“Teorik bilgilerin uygulama eğitimleri ile bütünleştirilmesi esastır”

Dijitalleşme ve yapay zekanın yaşamımızın her alanında yer aldığına ve işlerimizi kolaylaştırdığına değinen Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, “Ancak gelecekte otonom çalışan yapay zekâ sistemlerinin yaşamımızda olumlu veya olumsuz ne tür değişikliklere yol açacağını göreceğiz.” dedi.

Sağlık gibi uygulamalı bilimlerin olmazsa olmaz olduğu bir meslek grubunda, edinilen teorik bilgilerin uygulama eğitimleri ile bütünleştirilmesinin esas olduğuna vurgu yapan Ertekin sözlerini şöyle tamamladı:

“Uygulama ve Bilim ortağımız NPİSTANBUL Hastanesi ve Tıp Merkezlerimiz ile bünyemizdeki laboratuvarlarda tüm öğrencilerimize bu konuda yeterli destek ve çalışma olanakları sunuluyor. Emek verip belli bir başarı elde etmiş tüm öğrencilerimizi ve onlara ellerinden gelen her türlü desteği veren ebeveynlerini kutluyor, arzu ettikleri mesleği seçebilmeleri konusunda ve eğitimlerinde başarılar diliyorum. Bekledikleri başarıyı elde edemeyen adaylarımıza da çalışmaya devam etmelerini öneriyor, kendileri için uygun mesleği seçme konusunda başarılı olacaklarına inandığımı belirtmek istiyorum.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir