1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İş Dünyasının Yerli ve Yabancı Temsilcileri, Sürdürülebilir Yatırım Zirvesi’nde Buluştu

İş Dünyasının Yerli ve Yabancı Temsilcileri, Sürdürülebilir Yatırım Zirvesi’nde Buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Dirençli Bir Gelecek İnşa Etmek” temasıyla, TÜYİD ve SustainFinance ortaklığında düzenlenen Sürdürülebilir Yatırım Zirvesi’nde; ‘CEO Gözüyle’‘Sürdürülebilir Finans’, ‘Güvenli, Sürdürülebilir ve Kapsayıcı Gıda Sistemleri Oluşturmak, ‘Temiz Enerji’ ve ‘İklim Adaleti’ başlıklı oturumlar ilgiyle takip edildi.

 

Zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Esin Hukuk Bürosu Yönetim Kurulu Danışmanı, Garanti BBVA, Crowdsol ve Tekfen Yönetim Kurulları Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi ve GE Türkiye’nin eski CEO’su Canan Özsoy sürdürülebilirliğin önündeki engelleri, yönetim kurulu ve üst yönetimin konuyu önceliklendirerek sahiplenmemesi, kısa dönemli bakış açıları, toplumsal farkındalığın hala düşük olması ve regülasyon olarak tanımladı.  

“CEO Paneline” SustainFinance kurucu ortağı ve CFA Institute eski CEO’su Paul Smith moderatörlük yaptı. Üst yönetim ve yönetim kurulu seviyelerindeki bakış açısının önemine işaret edilen oturumda; Galata Wind CEO’su Burak Kuyan, Pegasus Hava Taşımacılığı CEO’su Güliz Öztürk, EY’da Ortak ve Orta ve Batı Avrupa Sermaye ve Borç Danışmanlığı Başkanı Orçun Makal, Tekfen Holding Bağımsız YK Üyesi ve Ukrayna Sense Bank YK Başkanı Şevki Acuner ve ARGE Danışmanlık YK Başkanı Dr. Yılmaz Argüden konuşmacı konuk olarak yer aldılar. 

“Sürdürülebilir Finans” panelinin moderatörlüğünü ise Akbank Yatırımcı İlişkileri ve Sürdürülebilirlik Bölüm Başkanı Ebru Güvenir gerçekleştirdi. Sürdürülebilir finansman çözümlerine nasıl erişileceği konusunda deneyimler, trendler ve gereksinimlerin ele alındığı panel de; Coca-Cola İçecek Hazine ve Yatırımcı İlişkileri Direktörü Çiçek UŞAKLIGİL ÖZGÜNEŞ, CAIA Kurumu’nu temsilen Banque Cantonale İç Denetim, ÇSY ve Risk Yönetimi Başkanı Dr. Florence Angles, Ata Portföy 

  

CEO’su Mehmet Gerz ve Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Romain Moulay panelist olarak sırasıyla şirket, regülasyon, yatırımcı ve derecelendirme kuruluşu olarak görüşlerini paylaştılar. 

“Güvenli, Sürdürülebilir ve Kapsayıcı Gıda Sistemleri Oluşturmak” panelinin moderatörü de SustainFinance kurucu ortağı Kübra Koldemir oldu. Ukrayna’daki son kriz ile gıda sistemlerinin ne kadar kırılgan olduğunu bir daha gözlemlediğimiz bu dönemde, mevcut gıda sistemlerinin nasıl bu kadar bozuk olduğunu anlamak ve bunları düzeltmek için çözümler sunmak üzere Turn It Around Institute, ÇSG, Yatırımcı İlişkileri ve Sermaye Piyasaları Stratejisti Andreas Posavac, WWF Türkiye YK Üyesi Attila Köksal, EatVappy Kurucusu Cihan Baltepe ve  Compassion in World Farming Küresel CEO’su ve Sürdürülebilir Gıda konusunda en çok satış yapan yazar Philip Lymbery konuşmacı olarak söz aldılar..

 

‘Geleceğe Hazırlanan Türk İş Dünyası-Temiz Enerji’ panelinin moderatörlüğünü TÜPRAŞ Yatırımcı İlişkileri ve Risk Yönetimi Yöneticisi Levent Bayar yaptı. Temiz enerji devrimine nasıl uyum sağlanacağı konusunda enerji şirketleri, akademi ve finans dünyası adına; Aydem Enerji Yatırımcı İlişkileri Grup Direktörü Elif Hamlacıoğlu, Dignita Partners Yönetici Ortağı ve Özyeğin Üniversitesi Enerji İç görüleri Eğitmeni Emrah Özsavaşçı, Enerjisa Üretim Varlık Yönetimi ve Sürdürülebilirlik Lideri Murat Eröz ve Dünya Bankası Kıdemli Enerji Sektörü Lideri Yeşim Akçollu görüşlerini paylaştılar.  

  

Günün “Gelişen Bir Ekonomi Gelişen Bir Toplumla Başlar-İklim Adaleti” başlıklı son panelinde ise SustainFinance Kıdemli Danışmanı İlkay Demirdağ moderatörlük yaptı. Refah içinde bir toplumun güçlü bir ekonomi için şart olmasından hareketle; tüm işletmelerin de bu yönde katkı sağlama sorumluluğuna değinilen panelin konuşmacıları UN Global Compact Türkiye Başkanı Ahmet Dördüncü, Aydem Enerji YK Üyesi ve Purpose-Sustainable Ideas Kurucusu Dilek Bil, Unilever Türkiye ve Orta Doğu Dondurma Finans Lideri & Türkiye Finans Başkanı Dilşad Tek ve Tekfen Ventures Kurucu Başkanı Sinan Uzan oldu. 

 

 

TÜYİD Hakkında

Yatırımcı İlişkileri Derneği (TÜYİD), TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Derneği, 2009 yılından bu yana, halka açık veya sermaye piyasası aracı çıkarmış olan şirketlerin Yatırımcı İlişkileri faaliyetleriyle ilişkili üst düzey yönetici ve bizzat bu görevi yapmakla sorumlu profesyonellerin üye olduğu, 99 kurumsal üyesiyle Borsa İstanbul piyasa değerinin %75’ini temsil eden bir meslek örgütüdür. 

 

 Misyonumuz, piyasalarımızın ve şirketlerimizin yatırımcılara en iyi şekilde tanıtılmasına ve şirketlerimizin sermaye piyasası araçlarının adil piyasa değerlerine ulaşmalarına katkıda bulunmak ve Türkiye sermaye piyasalarının derinlik kazanmasını desteklemektir. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir