1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ericsson plastik içermeyen ambalajlarla sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor

Ericsson plastik içermeyen ambalajlarla sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Ericsson Remote Radio ürünleri için tasarlanan ve tümüyle geri dönüştürülebilir olan yeni ambalajlarda toplam plastik içeriği yüzde 20’den yüzde 1’in altına indirildi.
  • Ambalaj çözümünü test etmek amacıyla Deutsche Telekom ve Swisscom ile iş birliği yapan Ericsson, bu yeni ambalajı daha fazla üründe kullanmayı ve daha fazla müşteriye ulaştırmayı hedefliyor.
  • Ericsson’un sürdürülebilirlik stratejisi çerçevesinde geliştirilen bu proje, şirketin 2040 yılına kadar tüm değer zincirinde Net Sıfır Karbon hedefine de katkı sağlıyor.

Ericsson’un Stockholm’deki tasarım ekibi, Ericsson Remote Radio ürünleri için sürdürülebilir yeni bir ambalaj çözümü geliştirdi. Yeni ambalajlarda dolgu malzemesi olarak petrol türevli plastikler yerine ağaç lifi kullanılıyor.

Ericsson, sürdürülebilir tasarımıyla ürün ambalajlarının çevresel etkisini azaltıyor. Aynı zamanda üretim, lojistik ve atık bertaraf süreçlerini daha verimli hale getirirken, atıkların okyanuslardaki plastik kirliliğine dâhil olmasını engellemeyi amaçlıyor.

Tamamı geri dönüştürülebilir olan yeni dolgu malzemeleri sayesinde ambalajlardaki toplam plastik içeriği yüzde 20’den yüzde 1’in altına indirildi. Ağaç lifinden üretilen malzemeye uygulanan aşınma önleyici kaplama sayesinde Ericsson, normalde ürün yüzeyini çizilmeden korumak için kullanılan plastik torbayı da kullanmayacak. Ambalajda yer alan tek plastik bileşen, ambalajın dışını kaplamak için kullanılan bant olacak.

Ağır hizmet amaçlı (genellikle 24-36 kg ağırlığında olan) elektronik cihazlara *plastik içermeyen ambalaj üretmek, yenilikçi bir yaklaşım gerektiriyor. Ericsson, Nefab ve DS Smith adlı iki tedarikçiyle işbirliği içerisinde, yeni bir malzeme kullanarak, nakliye sırasında ürünü sağlam tutacak iki tasarım geliştirdi.

Ericsson Sürdürülebilirlik Başkanı Mats Pellbäck Scharp, konuyla ilgili şunları söyledi: “2030 yılına kadar karbon emisyonunu yarıya indirmeye yönelik hedefletimizden biri de ambalajları sürdürülebilir hale getirmek. Plastik malzemeleri kullanımdan kaldırmak, iklim ve çevre konsundaki hedeflerimize katkı sağlıyor. Ericsson tasarım ekibimiz, karmaşık ve ağır telekomünikasyon cihazlarının ambalajlarında ürün koruma sağlanırken aynı zamanda plastik kullanımının azaltılabileceğini gösterdi.”

Swisscom Kurumsal Sorumluluk Başkanı Saskia Günther, şu değerlendirmede bulundu: “Swisscom, olarak, iklim konusundaki iddialı hedeflerimizle şirketimizin ve iş ortaklarımızın ürünlerinin çevreye olan etkisini azaltmak için değer zincirimizde bulunan tüm paydaşlar ile iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Bu bağlamda tedarikçilerimizle yaptığımız çalışmalar önemli bir rol oynuyor. Zira bu çalışmalar   yalnızca kendi şirketimizi iyileştirmekle kalmayıp, aynı zamanda bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe dönüşümün hızlandırılmasına yardımcı oluyor.

Deutsche Telekom Kurumsal Sorumluluk Başkanı Melanie Kubin-Hardewig, konuyla ilgili şunları söyledi: “Deutsche Telekom olarak, 2030 yılına kadar döngüsel ekonomi prensipleriyle uyumlu birçok hedefimiz var. Bu hedeflere ulaşmak için ürünlerimizin tüm yaşam döngüsünü ve teknoloji tedarikçilerimizden satın aldığımız her şeyi dikkate alıyoruz. Hâlihazırda kendi “T” markalı cihazlarımızın ambalajlarından tek kullanımlık plastikleri çıkardık. Bunun yanında, sürdürülebilir ambalajlarda yenilikçi çözümler geliştirmek için tedarikçilerimizle iş birliği yapmayı son derece önemsiyoruz.”

Hesaplamalara göre, plastik içermeyen ve tamamen geri dönüştürülebilen yeni ambalajlar, mevcut çözümlerle karşılaştırıldığında karbondioksit eşdeğeri bakımından daha dengeli ve daha iyi sonuçlar elde ediyor.

Dünya genelinde Net Sıfır hedefine ulaşma çabaları ve plastik ambalajlarla ilgili olarak Avrupa Birliği, Kanada ve Hindistan gibi ülkelerde yeni yasal düzenlemeler ve vergilerin yürürlüğe girmesi, küresel tedarik zincirlerinde kullanılan malzemelerde büyük değişikliklere yol açacak. Ericsson, Yunanistan’da faaliyet gösteren iştiraki COSMOTE tarafından, Swisscom ve Deutsche Telekom işbirliğinde gerçekleştirilen başarılı denemelerin ardından, yeni ambalaj çözümünü önümüzdeki aylarda daha fazla müşteriye ulaştırmayı ve gelecekte daha fazla donanım ürününe uygulamayı planlıyor.

Ericsson’un 2040 yılına dek değer zincirinin tümünde Net Sıfır hedefine ulaşmasını öngören sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında plastik içermeyen ambalaj projesi geliştirildi. Bu bağlamda sürdürülebilir malzeme çözümleri de döngüsel ekonomi kadar önemli bir rol oynuyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir